Tack för en lyckad Lodge & Lya mässa 2017!

För 8:e året i rad slog Hus-, hem- och fritidsmässan Lodge & Lya upp portarna på Vemdalsskalet den gångna helgen. Med över 8400 besök och 82 utställare slog mässan rekord i både besöksantal och monterplatser. Kristina Kristoffersson, projektledare på Destination Vemdalen som arrangerar mässan sammanfattar succén:

”Det blev verkligen en fantastisk helg med rekord i både besöksantal och antal utställare. De besökare och utställare som jag pratade med var mycket nöjda med årets arrangemang. Många av utställarna slog dessutom försäljningsrekord och flera av dem har redan förbokat sin monterplats till nästa år.”

Föreläsare i år var bland andra skidkungen och OS-medaljören Johan Olsson som drog fullt hus när han berättade om skidkarriären och hur viktigt det är med mental utveckling för att lyckas. TV-kocken Paul Svensson som förutom föreläsningen bjöd på workshop i mässhallen och förmedlade kokkonst med mat från växtriket var också en populär ingrediens under de två mässdagarna på Vemdalsskalet.

Ett roligt inslag på mässan är tävlingen om snyggaste montern, vilket blivit en riktig klassiker. Kristina Kristoffersson berättar:

”Priset för snyggaste monter är en plats till nästa års mässa, vilket resulterat i att många utställare engagerar sig lite extra för att få till den mest iögonfallande monterplatsen. Sedan röstar besökarna på sin favorit. Vinnaren blev Hede Färg & Måleri Nordsjö Idé & design som lyckades få flest röster.”

Väderbitna ledkryss blev en hit!

Destination Vemdalen sålde de tidigare utbytta ledkryssen i mässans informationsmonter. Över 60 stycken såldes för att skapa fjällkänsla på stugväggar och dörrar. Pengarna går oavkortat till utvecklingen av spår och leder i området.