Tusentals besökare under Lodge & lya på Vemdalsskalet

När årets upplaga av den genuina hus, hem och fritidsmässan gick av stapeln i Vemdalen var det många glada besökare och utställare på plats och hela området bubblade av fart, fläkt och höga förväntningar. Årets Lodge & Lya satte punkt i lördags kväll och det var för nionde året i rad!  

Trots en regnig start i fredags lockades närmare 4000 besökare till utetorget, hantverkstorget, mattorget och stora mässhallen den första dagen. Ett högt tryck inomhus och en något lugnare start för utomhusområdet. Lördagen däremot bjöd på en krispig soluppgång och klart höstväder! Redan vid entrén till det för året utökade utetorget skvallrade doften av kolbullar, rökta delikatesser och åsynen av årets nyheter bland snöskotrar, elbilar, hantverk, badtunnor och bastutält om en välfylld hus-, hem och fritidsmässa. Årets dragplåster bland våra föreläsare var Magdalena Forsberg som fyllde konferenslokalen på Vemdalsskalets högfjällshotell båda dagarna med sitt inspirerande föredrag ”mål i sikte”.

Rekord i antal utställare

Med hela 95 utställare fördelat på fyra mässområden var årets mässa större än någonsin. Skalets torg är nu färdigbyggt och det blir en väldigt trevlig inramning med utställare runt torget. Då mässhallen varit full i många år handlar det istället om att hitta nya kreativa lösningar för att kunna fortsätta växa och förbättra mässan.

Mässgeneralen nöjd med dagarna och besöksantalet.

Tyvärr gick vår besöksräknare sönder men känslan är att besöksantalet ligger ungefär lika som i fjol vilket då landade på 8400 personer. Otroligt roligt också att utställarna är så nöjda! Många har redan hört av sig och vill komma tillbaka nästa år. Av de gäster som svarat på gästenkäten så tyckte 80% att mässan var jättebra och 20% tyckte att den var bra. Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med årets mässa och ser redan fram emot nästa år när vi firar 10-årsjubileum berättar Kristina Kristoffersson, projektledare Destination Vemdalen.

Höstlovsyra i Vemdalen hela veckan

Den aktiva höstlovsveckan lockade även i år många stugägare, ortsbor och barnfamiljer som ville fira höstlov i fjällen. Hela veckan i destinationen bjöd på mängder av barnvänliga äventyr.

Höstlovet har verkligen blivit en vecka fullspäckad med över 80 roliga aktiviteter och glada gäster säger Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen och fortsätter, – för några år sen var det mesta stängt under höstlovet men nu har många restauranger och butiker öppet hela veckan.

En av de mest eftertraktade aktiviteterna var Lilla friluftsskolan med inspiratören Simon Jaktlund som snabbt blev fullbokad. En lekfull liten skola för alla mellan 10-15 år där den stora utmaningen för dagen var att med enkla verktyg få fart på en brasa och laga lunch över öppen eld. Uppdraget lyckades och dessutom fick deltagarna med sig många användbara tips inför kommande friluftsdagar i naturen.