OS- och VM medaljören Magdalena Forsberg gästar Lodge & Lya 2018

Efter att ha samlat på sig bl.a. sex VM-guld, två OS-brons och 87 pallplaceringar i världscupen, har Magdalena Forsberg nu ställt in siktet på företagande och att inspirera. Hon har utbildat sig på Handelshögskolan, driver ett företag och äger skogsmark.

Magdalena Forsberg cirkulerar i en rad olika TV-sammanhang. Hon är expertkommentator och har vunnit ”Mästarnas Mästare”, ett program på SVT1 i vilket idrottsstjärnor tävlar mot varandra. Tack vare lysande insatser och sin popularitet hos det svenska folket har Magdalena Forsberg vunnit Jerringpriset fyra gånger (!).

Vill du uppleva Magdalena Forsbers föreläsning ”Med mål i sikte”, kom till Lodge & Lya mässan på Vemdalsskalet den 2-3 november. Föreläsningen kommer att handla om knepet bakom att nå dina mål, istället för att låta dem stanna vid drömmar, är att använda tankens kraft, tänka positivt och att tro på dig själv. Detta budskap ligger Magdalena Forsberg, en av Sveriges mest folkkära idrottare, varmt om hjärtat och hon sprider det med glädje.  

 

Hitta växter för mat och välbefinnande

Lär dig om ätliga växter vi har omkring oss i naturen som du kan plocka och laga mat på. Lisas filosofi, det ska vara enkelt att ta med sig korgen på promenaden och plocka samtidigt. Lisa som föreläser är Same och tillhör Handölsdalens sameby och bor i Vemdalen där hon också driver en butik.

När Lisa växte upp minns hon att när någon i familjen var lite krasslig, så gick hennes mamma ut och plockade något färskt, grönt att göra te på som man fick dricka för att piggna till. Lisa har alltid varit intresserad av vad man kan äta i naturen, men det var egentligen först när hennes man blev sjuk som hon började utforska naturens läkekonst på allvar. Efter att ha plockat några kvistar med bark på och lite grönt i träden och kokat te på, så tog det inte lång stund innan gubben var på fötter igen.

  

 

Region Jämtland Härjedalen

Region Jämtland Härjedalen håller två föreläsningar under Lodge & Lya 2-3 november.

Fredag: Så fixar du din laddplats för elbilen – hemma, i stugan eller till bostadsrättsföreningen. Energikontoret ger dig matnyttig information vad du ska tänka på rent praktiskt och vilka stöd som finns att söka. Tid finns för frågor efter föreläsningen.

Lördag: Solceller – Vill du också ta till vara på solens energi? Energikontoret ger dig handfasta tips & råd, hur stor anläggning behöver du? Vad kostar det? Vilka stöd finns att söka? Tid finns för frågor efter föreläsningen.

  

    

EN FULLSPÄCKAD HELG DU INTE FÅR MISSA

 

Första gången Lodge & Lya gick av stapeln var i 2010, 2018 blir nionde året i rad som den uppskattade hus-, hem och fritidsmässan fyller Vemdalsskalet. De senaste åren har det varit över 8000 besökare på två dagar och hela Vemdalsskalet fylls av roliga aktiviteter för både stora och små. 

Lämna ett svar