Utställare på Lodge & Lya

Här fyller vi på eftersom företagen bokar in sig och vilka produkter de kommer att presentera i sin monter. I fjol fanns över 100 företag som utställare på mässan och 8400 besökare.

Varmt välkomna!

Utställare i mässhallen 2022

Ago i Vemdalen- AGO i Vemdalen har många års erfarenhet inom hyresförmedling, städ och fastighetsskötsel. Vår värdegrund och vår strävan är att det ska vara personligt, flexibelt och tryggt att vara kund hos oss.

Beijer Bygg Vemdalen- Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet.

Baseco - Trägolv, väggpaneler, småhus och fritidshus.

Bergs kommun - Kom hit för en stund eller stanna för evigt vi vill prata inflyttning, företagsetablering, kompetensförsörjning och nya tomter med dig. I Bergs kommun finns en plats för alla, oavsett livsstil. Välkommen hit. Dra ner på tempot. Andas frisk fjälluft året om. Läs mer på bergsliv.se

Boka Vemdalen- Förmedlar privatägda fjällvillor, stugor och lägenheter för alla önskemål, ski-in ski-out, nära rösad led, skoterleder eller i Vemdalen-by - nära till 3 skidområden.

Borohus- Försäljning av tomter i Lillbäcksvallen med fjällvärldens panorama och stillhet.

Energikontoret. Region Jämtland Härjedalen - Vi erbjuder kostnadsfria tips och råd hur du kan minska din energianvändning, välja rätt uppvärmningssystem, hur det fungerar med solceller och annat som berör energianvändningen i ditt hem. Energi- och klimatrådgivningen är en kostnadsfri tjänst för privatpersoner, företag och föreningar, som finansieras av Energimyndigheten.

Ecobox- Ecobox är ett minireningsverk i toppklass som klarar de högsta kraven i Sverige. Byggt i Sverige och för framtiden.

Fiskarhedenvillan- Permanenthus, fritidshus och garageförsäljning.

Flooré- Vattenburen golvvärme till nybygget eller renovering. Spårad folierad EPS skiva som är en egen produkt tillverkad i Torpshammar för enkel förläggning av golvvärme vid konvertering från elvärme.

Follingers- I en talldunge vid Rätanssjöns strand ligger vår vackra restaurang fint belägen i Kojbyn. Med passion för hantverket kommer vi med tiden förädla produkter med fokus på småskalighet, nära relationer med våra leverantörer som så långt det är möjligt värnar om miljön, djur och människor.

Forsgrens timmerhus - Visning/försäljning av fritidshus.

Fjällhälsan Härjedalen- Ekonomisk förening utan vinstintresse som bedriver sjukvård i Härjedalen.

Freelway- Appen Freelway gör det möjligt att planera ditt resande med en enkel app. Här får du snabbt tillgång till flera resealternativ och du slipper söka runt bland olika webbplatser. För oss som arbetar här finns även en samåkningsgrupp. Du bidrar också till hållbara fjäll och ett hållbart Vemdalen.

Fyrfasen Energi- Leverans av el och egen eltillverkning med solceller för ett hållbart samhälle.

Fjällbröllop & Event-  Bröllop, blommor, dörrkransar och floristgrejer.

Fjällpumpen Heat Transfer HTF  - Luft/luft värmepumpar. Energimärkta A+++ och A++.

Färg och inredning Hede, Nordsjö idé och design - Tapet, färg- och inredningsdetaljer såsom lampor, lyktor, mattor, klockor, kransar, smide och julpynt

Himla Vacker- Skönhetssalong i Svenstavik som tillsammans med Dr. Schrammek Sverige erbjuder gratis Green Peelᴿ Express på plats.
Green Peelᴿ är Dr. Schrammek’s unika ansiktsbehandling - en medicinskt utvecklad peeling berikad med naturens läkande kraft. Behandlingen tar endast 20 min och tillför huden viktiga näringsämnen som verkar renande, uppstramande och stärkande på huden. Du får en vacker höstglöd som inte går att sminka sig till.

Hälsobyrån i Östersund- Vi visar BEMER. Du kan få en provapå direkt på plats! BEMER används flitigt av idrotten, arbetsplatser och i hemmet för privat personer. Att använda BEMER i hälsofrämjande syfte, skadeförebyggande, support efter idrott och behandlande vid skador och sjukdom!

Härjedalskök- Köksinrednign och planering av nytt kök.

Lelles Brunnsborrning- Vi är företaget som tar hand om allt från första spadtaget till driftsatt Bergvärme, vi borrar även för vatten.

IKEA- Köksplanering och försäljning av inredningsdetaljer såsom servetter och ljus. Finns lokalt på Fjällhubben Vemdalen.

Lumen Design Sweden- LED belysning med de senaste tekniken direkt från tillverkande fabriker för villor, fritidshus, trädgårdar & altaner samt hävertslandar för snabb, enkel & spillfri tankning av snöskotrar, vattenskotrar, båtar m.m

Länsförsäkringar Jämtland - Försäkring, fastighetsförmedling, skadeförebyggande.

Murafirma Vemdalen- Murarfirma Gamla stan startar filial som Muraren i Vemdalen. Vi utför kvalificerade arbeten inom all slags mur- och putsarbete, renoveringar samt om- och nybyggnationer. Vi har över 30 års gedigen erfarenhet.

Möbelmästarna i Härjedalen - Vi är Härjedalens största möbel- och inredningsbutik belägen i Hede. Med lång erfarenhet av att skräddarsy del- och helhetslösningar hjälper vi dig från idé till verklighet.

Oktopal- Vi är verksamma i Jämtland, Västernorrland och Västerbotten och vi hjälper både företag och privatpersoner. Hos oss kan du bland annat beställa överlåtelsebesiktningar, energideklarationer, OVK-besiktning, entreprenadbesiktning, KA, underhållsplaner, fuktmätning, fuktsanering samt radonmätning och radonsanering.

Pekka.biz-speciella möbler- Möbelsnickare Pekka Virta. Finsnickaren för speciella möbler och platsbygd inredning. Innehar mästarbrev i möbelsnickaryrket.

Tygcenter Östersund- Hos oss finner du mössor, kuddfodral, gardinkappor och metervaror med fantastiska fjällmotiv. Vi tar även emot måttanpassade beställningar på gardiner och inredning av våra metervaror.

Sidsjö Persienn & Markis- Vi kan solavskärmning & allt som har med solskydd att göra! Hos oss finner du produkter för skugga eller avskärmning både inne och ute, året om. Skapa en trivsam, energisnål och komfortabel miljö. Markiser, duettegardiner, lamellgardiner och persienner är några av våra produkter som vi erbjuder.

SMADI INTERIOR & STUDIO - Inredningsprodukter, textil och möbler. Med inspiration från naturen och svenska traditioner skapar mönster och produkter med impulser från Sydamerika och Skandinavien. Produkter så som små möbler som fåtölj, hylla, dukning & servering, lampor, ljus, och produkter till städning.

Skistar Living- Fastighetsutveckling i fjällen, helägt och delägt semesterboende i fjällen tillsammans med partners Jämtkraft & Svensk Fastighetsförmedling.

Sofias galleri- Konstnär, tavlor med bland annat renar och alpina skidåkare.

Storhogna Högfjällshotell & Åsarna IK - Vinterns stora familjefest- åk en mil vinn en bil.

Sport Comfort Nordic- Sko/Pjäxtorkar, förvaringssystem för skidor och cykel från Regensburger Österrike.

TECE Sverige- Wc-fixtur, duschtoalett och spolknappar.

Trumvallen Jaktcamp/Städ de lux Vemdalen- Trumvallens Jakt drivs av oss, Pernilla och Anders. Vi föder upp Irländsk setter och har i dagsläget tre stycken. Att få uppleva den stående fågelhunden i sitt rätta element är en fantastisk upplevelse och den vill vi dela med oss till dig. Samt städföretaget Städ de lux Vemdalen visar upp sina tjänster.

Vikestallet- Lokalt el och byggföretag samt försäljning av djurfoder och saltsten. Finns lokalt i Björnrike vid travbanan.

Åsarna Skicenter - Outletbutik med sport & fritidskläder.

Utställare på Mattorget & Hantverkstorget 2022

Aclaya keramik- Handgjort bruksgods i keramik. En serie med fjälltema varvat med annan design. Muggar, skålar och ljuslyktor till stugan, eller som present. Allt i glaserat, högbränt stengods.

Björnåsen i Sveg - Premiär för årets julglögg från Björnåsen! I sortimentet finns även lingondricka, blåbärssaft, andra naturnära drycker och bärsiraper.

Butik Annelie Sundsvall- Egendesignade lampor och inredning.

Eriksson & Mann- Bokserien Vemdalsmorden: Den som ruvar på hämnd ... , Den som griper till våld ... och De som smider onda planer..

Garnbutik Tjärngården- Mönsterstickade kuddar, grytlappar, strumpor, tumvantar. Stickade och tovade änglar. Vättar, julkulor, yogasockor virkade sittdynor och klackmattor sydda i valkad ull.

Klövsjö Stenugnsbageri - Härbakade bröd, bullar och kakor bakat på ekologiska produkter i bageriet i Klövsjö.

Kestin Bolin- Försäljning av tennarmband.

Kajsa Kårwik Design- Silversmycken i egen design.

Lövberg Gårdsproduktion- Handkärna smör, rörost dv kryddad gum, ostar, tjockmjölk, marmelad, sylt och torkad svamp. Allt är i egen produktion och tillverkas os iss av lokala råvaror.

NatCake- Sälja egentillverkade chokladprodukter och presentera tårtor och bröllopstårtor.

Naturix- Naturix Viltdelikatesser erbjuder klimatsmarta och förädlade svenska viltdelikatesser av högsta kvalitet. I sortimentet finns bl a rökta och lufttorkade korvar från björn, älg, vildsvin och ren. Råvarorna är så lokala som det går liksom förädlingen. En stor del av viltråvaran kommer från egen jakt. Bland stamkunderna finns några av Skandinaviens främsta gourmetkrogar och delikatessbutiker, bl a restaurang Noma i Köpenhamn som flera gånger rankats som världens bästa.

ORdesign-  Egna designade bord, skärbrädaor, hyllor m.m.

Oviken Havtorn - Havtornsprodukter.

Revsunds Honung- Honung, honungsprodukter, salvor (bivaxsalva).

Rastens Hantverk- Träsmycken.

Storsjö Standslöjd-  Hantverk av klass, Storsjö Strandslöjd står för genuint hantverk, och unik design.

Vemdalsbagarn - Surdegsbröd och bakverk.

Åsbergets Gårdsmejeri - Ostar av hög kvalité.

 

Utställare på Utetorget 2022

Beijer Bygg Vemdalen- Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet.

Berners- VW personbilar samt VW Transportbilar.

Bergmans Fisk- Restaurang, Butik, Fiskvagnar, Husbilsplats, Båtplats, Rökeri , Fiskeläger i Sandviken.

Bjurfors Vemdalen- Bjurfors förmedlar bostadsrätter, fritidshus, villor, tomter och nyproduktion i Vemdalen och utgår ifrån sitt kontor på Vemdalsskalets torg.

Brandkåren Jämtland Härjedalen-  Visar upp sina fordon och alla barn får titta in bilarna och dess funktion.

Britt-Inger Ferm- Hemstickade strumpor och kryddor.

Butik Annelie Sundvall- Inredning och egna designade lampskärmar.

BOP Sales and Trading Limited Uk- Stekpannor och lite övriga köksattiraljer.

Brandkåren Jämtland Härjedalen - Visar upp sina bilar och deras arbete som deltids brandmän.

Carina Eriksson - Fårskinn, ullprodukter, skinnprodukter. Silversmycken.

Design By Mimmi- Fjällinspirerad inredning i stilren design från Ås i Jämtland. Handgjorda produkter tillverkade av naturmaterial, designade och skapade med fjället och skogen som inspiration. Ledkryssprodukter och presenter som uppskattas av natur- och fjällfantaster. Handcrafted with LOVE!

Erwald Group- Vi säljer Slow Skiing, en coffee table-bok om att ta vara på både livet och vintern där storslagna bilder varvas med tankar om närvaro, självreflektion och att våga förändras. Boken är miljö- och närproducerad på eget förlag och finns tillgänglig på både svenska och engelska. Boken nominerades till Publishingpriset 2021.

Fjällorren- Försäljning av Kolbulle.

Fjällgren&Kant- Vårt hjärta klappar för våra renar, för fjällen och naturen som vi lever i. Vi följer också vårt hjärta, och gör det vi älskar. Att se till att våra djur har de bästa förutsättningarna för ett bra liv. Produkter från oss kan du njuta av, de kommer från det fria, det vilda.

Funäsdalen Cykel och Fritid-  Försäljning cyklar, vanlig och el. Uthyrning och verkstad i Funäsdalen.

Glada Kocken - Hälgokebab och Hälgokorv, Dricka älgkebaben består av 100% älg.

Gardenfire- Vedeldade terrassvärmare & grillar.

Jämtfönster & Montage- Fönster-Dörrar- Monterat & Klart

Jämtgärsgård - Traditionella trä-gärdsgårdar, grindar med mera.

Jämtlandskök-  Måttillverkade luckor och lådsystem som monteras på befintliga skåpstommar. Kompletta kök med bänkskivor och diskhoar. Smart inredning i lådor.

Järvsöklämman- Varma tunnbrödsklämmor med lokala smaker från Hälsingland. JärvsöKlämman är en ny produkt av andras produkter. Kommer även att sälja någon form av lokal dryck.

Karesuando fritidsprodukter - Renfjällar, skinnprodukter såsom: handskar, bälten, plånböcker och väskor, pälsmössor & yllevantar.

Malin Keramik i Vemdalen- Muggar, skålar, fat med mera tillverkat i Vemdalen by.

Mäklarhuset Vemdalen- Bjuder på fika och håller öppet hela mässan.

Naprapatlandslaget- Roliga tävlingar och håller öppet hela mässan.

Olivias of Sweden- Oliver av högsta kvalité.

Parmigiano Reggiano- Vi säljer handgjorda parmesan ostar från en producent i Reggio Emilia- Italien. Där har de tillverkat parmesanost sen 1856 och den är helt handgjord. På plats kommer du även kunna köpa Balsamic Vinegar från Modena- Italien.

Pontus Ericsson -  Specialister på gardiner, invändigt solskydd, mattor och markiser. Nytt för i år i Vemdalen är att vi är bemannade 5 dagar i Vemdalen. Träffa oss i vårt Mobila showroom på Lodge och Lya. Vi har även butik i Östersund och filial Åre. I Vemdalen har vi hjälpt kunder under 50 år och känner till området mycket väl. Våra kunder är stug- och lägenhetsägare, hotell, restauranger och bybor. Vi är specialister på måttanpassade lösningar i högsta kvalité. Boka gärna ett möte med någon av vår rådgivare.

Radical Wood  - Hållbara utemöbler som älskar att stå ute året runt. Kan levereras och monteras i hela fjällvärlden.

Region Jämtland Härjedalen & Härjedalens Kommun-Prata inflyttning och rekrytering med Härjedalens kommun och Region Jämtland Härjedalen. Välkommen till vår monter för att höra mer om möjligheterna att flytta hit och hur det är att leva i Jämtland Härjedalen!

Rastens Mejeri - Ostar från eget mejeri och luncher såsom eldostbugare m.m.

Radical wood- Vi tillverkar våra möbler i kraftiga och hållbara material. Vi utvecklar möblerna så att de ska klara de väderväxlingar som vi har i Skandinavien. Design och inspiration hittar vi från fjällvärlden.

Rajt- MojDeli med charkprodukter.

Remmar- Försäljning av godisremmar.

Savhuset Åre- Exklusiva bjöksavsdrycker med inspiration från den norrländska naturen.

Spjälles Delikatesser - Rökta delikatesser.

Skistar ConceptStore - Erbjudanden av skidor och vinterkläder.

Tivarsgårds mejeri-Mejeriprodukter som ost, fil etc, marmelad, kex, vår egna eldostburgare och högrevsburgare med tillbehör. Godis och saft.

Treza Solutions- Luftvärmepumpar med helhetslösning.

Åsarnas Skoterservice- Driver skoterservice i Åsarna och kommer visa upp årets nyheter från Polaris.

Vax Vemdalen- VAX frisör är frisörsalongen mitt på Skalets torg, Vemdalsskalet.

Wellness at home- Spabad.

Vill du läsa mer om Vemdalen?

Planera din resa på vemdalen.se