Utställarinformation

Lodge & Lya mässa åter 4-6 nov 2022

Osäkerheter kring pandemins effekter och vilka typer av restriktioner som kommer att gälla i höst samt de begränsade utrymmet mässan har inomhus ser vi inte någon möjligheten till en kvalitativ genomförande av mässan i november. Mässan kommer återigen att arrangeras 2022. Under höstlovet 2021 kommer en höstlovsmarknad utomhus att planeras med marknadsstånd, uteaktiviteter och härligt sprakande eldar och mysigt utehäng. Aktiviteter hålls utomhus och evenemang sprids även ut i kringliggande byar, läs mer här.

Vill du ställa ut på höstlovsmarknaden?

Kontakta Linnéa Frisk, 0703-832429, linnea@vemdalen.se


Här har vi samlat praktisk information för dig som funderar på att ställa ut på Lodge & Lya eller som redan bokat en monter.

För utställare

Nu är det 10 årsjubileum för mässan ”Lodge & Lya” på Vemdalsskalet. Fjolåret blev åter en succé med hela 8400 besökare och den största mässan hittills sett till antal utställare, hela 95 utställare fördelat på fyra mässområden. Skalets torg är snart färdigbyggt och det blir en väldigt trevlig inramning med utställare runt torget. Vi hoppas naturligtvis att trenden håller i sig och vi önskar både nya och gamla utställare varmt välkomna.

Som vanligt kör vi en massiv marknadsföringskampanj för att skapa ännu bättre affärsmöjligheter för dig som utställare – både digitalt och i tryckt media. Och som vanligt har vi kända personer som dragplåster och föreläsare. I år kommer bland annat längdprofilerna Anna & Emil Jönsson Haag som föreläsare.

Mässan har en egen officiell mässtidning som fungerar som marknadskanal inför mässan och som guide för besökarna under mässdagarna. Tidningen distribueras med ÖP (65 000 läsare) och Sundsvalls Tidning (63 000 läsare) ca 2 veckor innan mässan. Utöver detta kommer 10 000 exemplar att tryckas och distribueras i tidningsställ i närområdet och på mässan. I tidningen har ni som utställare möjlighet att annonsera till förmånliga priser.

Det går ut en personlig mässinbjudan till alla våra 5 000 stugägare i området. Vi gör attraktiva höstlovspaket med boende och aktiviteter och det bjuds in till stugägarmiddagar på flera av våra orter. Har vi lite tur med vädret kanske vi till och med kan erbjuda skidåkning. Det här blir en riktigt mysig säsongsöppningshelg med aktiviteter, arrangemang och smakfullt restaurangliv.

I den stora mässhallen presenteras i första hand nyheter för hus, hem och fritid. Hantverkstorget och mattorget är två egna avdelningar på mässan där besökarna kan ta del av flera lokala aktörers hantverk och mathantverk. Där blir det allt från sameslöjd till exklusiva fälltäcken och inredning från lokala tillverkare av bland annat glas, porslin, tavlor, keramik och smycken. Här blir det också lokala delikatesser; ost, korv, marmelad, torkat kött, praliner, saft och surdegsbröd. Vid barntorget finns en mängd aktiviteter för barn och ungdomar.

Utomhus finns generösa utrymmen av skrymmande produkter som till exempel skotrar, fyrhjulingar och badtunnor. Mitt på Skalets torg erbjuds även exklusiva mässplatser i mysig miljö som kan användas för exempelvis event/branschtorg eller egna idéer.

För att göra det enkelt och bekvämt för dig som utställare samarbetar vi med Svensk Mässkonsult Nord AB. Hos dem beställer du all utrustning du behöver till din monter. Intresseanmälan och ytterligare info bifogas i separata filer. Lämna intresseanmälan för monterplats & annonsplats senast den 30 augusti.

Digital exponering
Lodgelya.se är den digitala guiden till mässan. Här finns seminarieschema, fakta om utställare, enkätundersökning och mycket mer. Allt i smidigt mobilanpassat format.

Mässtidningen Lodge & Lya
Tidningen blir en ypperlig chans för er utställare att öka kännedomen om ert företag och de aktiviteter ni har under höstlovet i Vemdalen. Ställer ni inte ut men har aktiviteter under höstlovet blir detta en viktig kanal för att berätta att ni finns och vad ni gör.

Axplock av det redaktionella innehållet:

• Intervju med Anna & Emil Jönsson Haag före detta längdprofiler och tillsammans har de tagit sex OSmedaljer

och lika många VM-medaljer. Nu vill de inspirera dig till att hålla sig till en hållbar hälsosam livsstil.

• Mässkarta och program.

• Höstlovskul. Hela listan med roliga aktiviteter i Vemdalen under höstlovet (skicka gärna tips).

• Plocksida. Shoppingtips på mässan (har du lämpliga produktbilder, skicka till info@graform.se).

• Flytta till fjälls. Ökad livskvalitet och ett enklare liv med mindre stress lockar allt fler.

• Vinternytt. De senaste nyheterna inför vintersäsongen.

 

Utställarmiddag 

En trevlig middag med utställare som bjuder på sällskapliga samtal. Anmälan görs innan mässans start till linnea@vemdalen.se .

Pris: 425:-/person inkl. 2 öl eller 2 glas vin, kaffe & kaka (Alkoholfria drycker finns, priset är beräknat inkl. moms).

Fördrink vid 18.30 och middag 19.00, varmt välkomna!

Boka monter & annonsplats: Linnéa Frisk, 0703-832429, linnea@vemdalen.se 

Mässansvarig: Kristina Kristoffersson, 0730-440 997, kristina@vemdalen.se