Utställarinformation 2017

Här har vi samlat praktisk information för dig som funderar på att ställa ut på Lodge & Lya eller som redan bokat en monter.

För utställare

Nu är det 8:e året mässan ”Lodge & Lya” hålls på Vemdalsskalet. Fjolåret blev succé med 77 utställare och 8 200 besökare, vi hoppas naturligtvis att trenden håller i sig och vi önskar både nya och gamla utställare varmt välkomna.

Som vanligt kör vi en massiv marknadsföringskampanj för att skapa ännu bättre affärsmöjligheter för dig som utställare. Både digitalt och i tryckt media. Och som vanligt har vi en känd person som dragplåster och föreläsare. I år kommer bland annat kokboksförfattaren, TV-kocken Paul Svensson hit.  Det går ut en personlig mässinbjudan till alla våra stugägare i området, i dagsläget är det ca. 5000 st.

I den stora mässhallen presenteras i första hand nyheter för hus, hem och fritid. På mattorget träffar gästerna områdets lokala mathantverkare. Vid barntorget finns en mängd aktiviteter för barn och ungdomar. Utomhus finns generösa utrymmen av skrymmande produkter som till exempel skotrar, fyrhjulingar och badtunnor. Nytt för i år är att vi kommer att utöka monterplatserna inomhus där vi kommer att ha ett hantverkstorg för småproducenter av genuint hantverk.

För att göra det enkelt och bekvämt för dig som utställare samarbetar vi med Svensk Mässkonsult Nord AB. Hos dem beställer du all utrustning du behöver till din monter.

Nyhet!

Nytt för i år är att mässan får en egen officiell mässtidning som ska fungera som marknadskanal inför mässan och som guide för besökarna under mässdagarna. Tidningen distribueras med ÖP (65 000 läsare) och Tidningen Härjedalen (11 000 läsare) ca 2 veckor innan mässan. Utöver detta kommer 12 000 exemplar att tryckas och distribueras i tidningsställ i närområdet och på mässan. Denna tidning ersätter den tidning som SkiStar tidigare gjort under namnet Vemdalen Idag Höstlov.

Digital exponering

I fjol lanserade vi mässans egna hemsida lodgelya.se. Det är den digitala guiden till mässan, här hittar besökarna seminarieschema, fakta om utställare, enkätundersökning och mycket mer. Allt i smidigt mobilformat. Som annonsör i tidningen får du också logga och företagsbeskrivning i utställarförteckningen Logga och text ska skickas till info@vemdalen.se senast den 6 oktober.

Spec: Logga: 150 px maxbredd. Text: 200 tecken inkl blanksteg.

Tidningen blir en ypperlig chans för er utställare att öka kännedomen om ert företag och de aktiviteter ni har under höstlovet i Vemdalen. Ställer ni inte ut men har aktiviteter under höstlovet blir detta en viktig kanal för att berätta att ni finns och vad ni gör.

Goodiebag till stugägare

Ytterligare en nyhet för i år är att vi kommer att ta fram en goodiebag för de 100 första stugägare som besöker mässan. Du som väljer att boka monter på mässan och annons i mässtidningen får också möjlighet att bjuda våra stugägare på något fint i vår Goodiebag. Det kan vara ett smakprov, unikt erbjudande, test- produkt eller kanske något annat? Bara fantasin sätter gränserna! Ni som bidrar med produkter får också er logga med i det utskick som vi gör till alla 5000 stugägare inför mässan.

Axplock av det redaktionella innehållet:

  •  Intervju med längdskidåkaren och guldmedaljören Johan Olsson som också föreläser på mässan.
  •  Intervju med mästerkocken Paul Svensson som föreläser om hållbar matlagning.
  •  Höstlovskul. Hela listan med kul aktiviteter i Vemdalen under höstlovet (skicka gärna tips)
  •   shoppingtips på mässan (har du lämpliga produktbilder, skicka till marcus@vemdalen.se)
  •  Byggboom i Vemdalen. Artikel om den positiva utvecklingen och allt som är på gång.
  •  Vinternytt. De senaste nyheterna inför vintersäsongen.

Utställarmiddag 

En trevlig middag med utställare som bjuder på sällskapliga samtal. Anmälan görs innan mässans start till kristina@vemdalen.se.

Pris: 375:-/person inkl. 2 öl eller 2 glas vin, kaffe & kaka (Alkoholfria drycker finns, priset är beräknat inkl. moms).

Fördrink vid 18.30 och middag 19.00, varmt välkomna!

Boka monter, Mässansvarig: Kristina Kristoffersson, 0730-440 997, kristina@vemdalen.se