Många besökare och rekord i antalet utställare under Lodge & lya på Vemdalsskalet

När årets upplaga av den genuina hus, hem och fritidsmässan gick av stapeln i Vemdalen var det många glada besökare och utställare på plats och hela området bubblade av fart, fläkt och höga förväntningar. Årets Lodge & Lya erbjöd en många olika utställare och firade även 10 år!

Fint men kallt soligt väder bjöd Lodge & Lya mässan på under höstlovet. På fredagen lockades närmare 4400 besökare till utetorget, hantverkstorget, mattorget och stora mässhallen. Lördagen höll även måttet och över 4000 gäster besökte mässan. Redan vid entrén till det för året utökade utetorget skvallrade doften av kolbullar, rökta delikatesser och åsynen av årets nyheter bland snöskotrar, elbilar, hantverk, badtunnor och bastutält om en välfylld hus-, hem och fritidsmässa. Årets dragplåster bland våra föreläsare var Anna & Emil Jönsson Haag, Peder Lamm och Thomas Fogdö som fyllde konferenslokalen på Vemdalsskalets högfjällshotell.

Med hela 110 utställare fördelat på fyra mässområden var årets mässa större än någonsin.

Höstlovsyra i Vemdalen hela veckan

Den aktiva höstlovsveckan lockade även i år många stugägare, ortsbor och barnfamiljer som ville fira höstlov i fjällen. Hela veckan i destinationen bjöd på mängder av barnvänliga äventyr. Bland annat har vi hart ett halloweenmysterium på turistinformationen på skalets torg med frågor för barn där det har varit ett stort intresse, över 200 barn har klurat på gåtor och svarat på frågor.

– Höstlovet har verkligen blivit en vecka fullspäckad med över 80 roliga aktiviteter och glada gäster säger Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen och fortsätter, – för några år sen var det mesta stängt under höstlovet men nu har många restauranger och butiker öppet hela veckan.

En av de mest eftertraktade aktiviteterna var Lilla friluftsskolan med fjällguiderna Lisa & Ida på Fjällevent Vemdalen blev snabbt fullbokad. En lekfull liten skola för alla mellan 10-15 år där den stora utmaningen för dagen var att med enkla verktyg få fart på en brasa och laga lunch över öppen eld. Uppdraget lyckades och dessutom fick deltagarna med sig många användbara tips inför kommande friluftsdagar i naturen.